Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області: про реалізацію порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю(відео)

18 грудня 2017

Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська у передачі «Діалог на актуальні теми»  телерадіокомпанії «Сатурн» розповіла телеглядачам  про процедуру здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, відповідно до затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю

Під час інтерв’ю  надано відповіді на хвилюючи питання роботодавців, а саме:

  • Хто уповноважений на здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю?
  • За яких підстав проводиться інспекційні відвідування, невиїзні інспектування?
  • Що має передувати інспекційному відвідуванню?
  • Які права має інспектор праці під час проведення контрольного заходу та заборони накладені на інспекторів праці?
  • Як оформлюється результати інспекційного відвідування та чи може суб’єкт господарювання не погодитись з результатами інспекційного відвідування?
  • Порядок реалізації органами місцевого самоврядування повноваження зі здійснення контролю за додержанням законодавства про працю.
  • В яких територіальних громадах створена посада інспектора праці?

Аудиторії телерадіокомпанії доведено, що контрольні повноваження інспектора праці як управління Держпраці у Миколаївській області, так і інспекторів праці органів місцевого самоврядування підтверджуються службовим посвідченням встановленої Мінсоцполітики форми, що видається Держпраці. Реєстр посвідчень інспекторів праці ведеться Держпраці. Пересвідчитись у повноваженнях візитера, який прибув до суб’єкта господарювання з метою контролю за додержанням законодавства про працю,  можна на офіційному сайті Державної служби України з питань праці, саме там розміщено реєстр посвідчень інспекторів праці.

Крім того, увагу мешканців Миколаївщини було звернуто не те, що  інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області постійно здійснюється роз’яснювальна робота щодо положень Порядку контролю за додержанням законодавства про працю, та постійний контроль за застосуванням вимог законодавства про працю, належним оформленням трудових відносин.