На комунальному підприємстві «Вода-Ар» фахівцем управління Держпраці у Миколаївській області надано поради щодо застосування вимог законодавства про працю

12 січня 2018

Обмеження та заборони, передбаченні чинним законодавством щодо застосування праці інвалідів, оформлення трудових взаємовідносин та оплата праці за сумісництвом, розгляд та призначення матеріального забезпечення за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. Зазначені питання розглядались під час зустрічі інспектора праці управління Держпраці у Миколаївській області Валентини Драчук зі співробітниками комунального підприємства «Вода-Ар».

Обговорюючи вимоги трудового законодавства, інспектор праці зупинила увагу на необхідності виконання підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, які використовують найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік. Також, мова йшла про трудові гарантії для осіб з інвалідністю, зокрема, обов’язковості отримання власником або уповноваженим ним органом згоди осіб з інвалідністю щодо їх залучення до надурочних робіт та робіт у нічний час.

Під час заходу було розкрито інформацію про умови щодо застосування та організацію роботи за сумісництвом, а також про оплату праці сумісників.

Окремо розглянуто умови надання допомоги по тимчасовій непрацездатності та тривалість її виплати, визначено підстави, що впливають на прийняття рішення в призначенні або відмові у призначенні матеріального забезпечення комісією із соціального страхування підприємства.

Наприкінці зустрічі Валентина Драчук зазначила, що страхові кошти можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.