Управління Держпраці у Миколаївській області та ПП «Укргазнафта» зацікавлені в регулюванні ситуації на ринку вуглеводневого скрапленого газу

17 січня 2018

На минулому тижнів відбулась спільна нарада керівництва ПП «Укргазнафта» з посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області,  присвячена пошуку важелів запобігання заправки побутових балонів зрідженим вуглеводневим газом на автомобільних газозаправних станціях.

Під час наради зазначалось, що законодавством України продаж газу для побутових потреб  населення безпосередньо з  автомобільних  цистерн  для  перевезення  газу, автомобільних газозаправних станцій,  автомобільних  газозаправних пунктів та паливної системи автотранспортних засобів,  переведених на скраплений газ, а також поза пунктами реалізації газу, заборонено. Разом з цим,  такі дії є небезпечними. Наразі спеціалізованих газонаповнювальних станцій, газонаповнювальних пунктів з надання  послуг з постачання газу населенню обмаль.

Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Карасьов запропонував, задля стабілізації стану щодо заправки побутових балонів вуглеводневим газом, на території автомобільних газозаправних станціях розміщення пунктів прийому замовлень від населення щодо доставки зріджених вуглеводних газів у  балонах, технічного  обслуговування  індивідуальних газобалонних  установок.

Обговорення, також, торкнулись питання безпеки транспортування газобалонних установок, відповідальності за безпечну експлуатацію газових систем.

Наприкінці заходу зазначалось, що через об’єднання зусиль державних органів, суб’єктів господарювання, громадян щодо додержання вимог безпеки під час експлуатації газового устаткування, а також газових приладів, пристроїв, апаратів, агрегатів, які використовують газ як паливо, досягається запобігання і нейтралізація загроз настання нещасних випадків серед населення пов’язаних з використанням газу в побуті.