Заходи управління Держпраці у Миколаївській області щодо правової освіти громадян у сфері регулювання трудових відносин

24 січня 2018

Продовж першої половини січня 2018 року на комунікаційних майданчиках районних центрів зайнятості Миколаївщини (Інгульського, Заводського, Центрального, Арбузинського, Доманівського, Кривоозерського, Миколаївського, Баштанського районів) інспекторами управління Держпраці у Миколаївській області проведено 13 інформаційно-роз’яснювальних зустрічей з громадянами, які шукають роботу і готові почати працювати в будь-який момент. Загальна кількість громадян, які відвідали зустрічі, складає близько 100 осіб.

Зазначимо, що зустрічі з громадянами у територіальних представництвах центрів зайнятості проходили на умовах угоди про співробітництво між управління Держпраці у Миколаївській області та Миколаївський обласним центром зайнятості.

Метою такої співпраці є забезпечення найбільш швидкого й ефективного досягнення спільних цілей щодо підвищення рівня правових знань населення та посадових осіб підприємств, установ та організацій, фізичних осіб, що використовують найману працю, у сфері правового регулювання трудових відносин.

Темами зустрічей стали:

  • порядок оформлення трудових відносин;
  • трудові гарантії військовослужбовців, які проходять (проходили) військову службу під час особливого періоду;
  • трудові права та гарантії дляпрацюючих жінок, неповнолітніх осіб;
  • мінімальні гарантії в оплаті праці;
  • порядок працевлаштування людей з інвалідністю, їх трудові права та гарантії;
  • надання відпустки та виплати грошової компенсації за дні невикористаної відпустки;
  • порядок розірвання трудового договору тощо.

Як позитивний результат, за підсумками проведеної роботи можна відзначити: підвищення обізнаності громадян у сфері правового регулювання трудових відносин,  що  сформувало основу до додержання трудових прав та інтересів мешканців Миколаївщини під час працевлаштування та подальшої трудової діяльності.