Залучення інспекторів праці управління Держпраці у Миколаївській області до координації осіб, які знаходяться у пошуку роботи

31 січня 2018

26.01.2018 року інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Наталія Молочко взяла участь у семінарі для осіб, які знаходяться на обліку у Заводському  районному центрі зайнятості та шукають нового місця роботи.

Зазначимо, що спільні заходи фахівців управління Держпраці у Миколаївській області та районних центрів зайнятості області спрямовані саме на створення сприятливого середовища для пошуку роботи та отримання знань громадянами щодо  варіантів налагодження взаємостосунків між сторонами трудових відносин.

На початку семінару Наталія Молочко розповіла присутнім про види трудових договорів та випадки їх застосування. Присутнім було повідомлено, що трудовий договір може бути укладено на невизначений термін, між тим, за погодженням сторін трудовий договір може бути укладений на певний строк чи на час виконання певної роботи. Складовими елементами трудового договору окрім загальних даних про сторони є визначення основних специфічних обов’язків працівника, що витікають з трудового договору, а також інформація про зустрічні обов’язки роботодавця по відношенню до працівника.

Громадяни, які наразі знаходяться у пошуку роботи, дізнались про мінімальні державні гарантії в оплаті праці, ознайомились з порядком обчислення розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру, а також порядок оплати праці працівника залученого до роботи на умовах  неповного робочого дня.

Зустріч завершилась інформацією начальника відділу по роботі з безробітними Заводського РЦЗ про спектр державних послуг з підбору роботи, що дозволяє громадянам реалізувати право на вільно обрану зайнятість.