Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області визначено концепцію розвитку ВАТ «Первомайський кар’єр «Граніт»

31 січня 2018

На ВАТ «Первомайський кар’єр «Граніт» відбулась нарада за участю посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області.

Мета наради: оцінка ефективності організації охорони праці на підприємстві з позицій економічної збалансованості, безпеки виробництва, збереження життя та здоров’я працівників.

Під час наради зазначалось, що через забезпечення безаварійної роботи та створення належних умов праці на підприємстві вивільнюється додатковий потенціал ресурсів. Наявність такого потенціалу є передумовою для розвитку діяльності підприємства.

Мова йшла про те, що для досягнення безаварійної роботи, під час розробки корисних копалин та переробки гірської маси на готову продукцію, важливо дотримуватись проектних рішень та плану розвитку гірничих робіт на поточний період, а також виконувати маркшейдерські вказівки.

Зазначалось, що безпека працівника залежить від технічного стану обладнання. Наприклад: для забезпечення безпеки  обладнання, яке використовується при газополум’яній обробці металів, його складові частини повинні проходити своєчасний огляд та  випробування.  У даному випадку це стосується гумовотканих рукавів, пальників, редукторів.

Збереження життя та здоров’я працівників забезпечується використанням якісного спецодягу та взуття, надійних засобів індивідуального захисту, а також своєчасним проведенням навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Питання соціального захисту працівників, зайнятих на роботах у несприятливих умовах  праці, також, не залишилось без уваги. Організація заходів на підприємстві направлених на покращення умов праці і оздоровлення працівників, а у разі відсутності такої можливості врегулювання питання через надання пільг та компенсацій,  формує мотивацію до роботи та забезпечує стабільність кадрів.

Наприкінці наради було зазначено, що досягнення стратегічних цілей діяльності підприємства неможливо без підтримання стійкого режиму функціонування системи охорони праці та забезпечення трудових прав працівників встановленого до вимог чинного законодавства.