Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області провели семінар-нараду на ПАТ «Миколаївгаз». «Stop» аваріям та нещасним випадкам, пов’язаних з використанням газу в побуті

01 лютого 2018

Про заходи направлені на запобігання виникненню аварій та нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті йшлося під час семінару-наради ПАТ «Миколаївгаз».

Ініціатор проведення заходу: управління Держпраці у Миколаївській області.

Подія, яка передувала проведенню заходу: загибель родини з трьох осіб за адресою: вул.Чкалова буд.58, м.Миколаїв.

Під час заходу розглядались вимоги безпечної експлуатації внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових  будинків. Мова йшла про те, що абонентами  газового господарства здійснюється самовільна заміна газового обладнання, перепланування приміщень, втручання у димовентиляційну систему будинку, використання обладнання невідомої якості, що суперечить Правилам безпеки систем газопостачання.

Начальник відділу нагляду на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки  управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Джігімон наголосив, що газовий  слюсар під час планового або позапланового обстеження систем газопостачання абонентів повинен проводити інструктаж з правил користування встановлених газових приладів та апаратів. Вказувати на недоліки та попереджати  власника  про необхідність дотримання вимог безпечної експлуатації систем газопостачання. Контроль за усуненням виявлених порушень абонентом є ключовим моментом у попередженні трагедій, пов’язаних з використанням газу в побуті.

Системи газопостачання відносяться до об’єктів підвищеної небезпеки. Факти відсутності порозуміння з господарями, домовласниками, орендарями приміщень, де порушено умови експлуатації внутрішніх газопроводів, газового обладнання з відводом продуктів згоряння в димохід, не повинні створювати загрозу для життя та здоров’я оточуючих людей. Сергій Джігімон запросив співробітників підприємства до  своєчасного вжиття необхідних заходів щодо усунення потенційних ризиків виникнення аварій та нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті.

Наприкінці заходу, головний інженер Миколаївського відділення ПАТ «Миколаївгаз» Сергій Мовчан зазначив, що підтримує управління Держпраці у Миколаївській області у прагненні до збереження життя та здоров’я людей під час користуванням газом у побуті. На підприємстві буде вжито заходи  щодо активізації роботи направленої на виконання вимог безпечної експлуатації систем газопостачання абонентами.

Додатково: Комісія, утворена управлінням Держпраці у Миколаївській області, розслідує обставини та причини загибелі трьох членів родини міста Миколаєва. За оперативною інформацією причиною трагедії стало порушення вимог безпечної експлуатації систем газопостачання.