Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області взяли участь у засіданні круглого столу на ТОВ « Телец-Вак»

02 лютого 2018

Підвищення рівня безпеки технологічних процесів, дотримання вимог регламентів безпечних методів роботи під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, недопущення  аварій, нещасних випадків і професійних захворювань. Саме обговоренню зазначених питань було присвячено круглий стіл, який відбувся на ТОВ « Телец-Вак».   Участь у заході взяли посадові особи  управління Держпраці у Миколаївській області та відповідальні за стан охорони праці підприємства.

У своїй промові Юрій Пензул, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області, визначив сукупність процесів організації охорони праці. Окрему увагу приділив веденню документації з питань охорони праці, що передбачена чинними нормативно-правовими актами.

Під час заходу мова йшла про складові безпеки під час застосування баштового крана. Зазначалось, що з  метою  запобігання   нещасних випадків та   аварій   при   експлуатації вантажопідіймальних кранів  підприємства,   які  є   власниками кранів та які їх експлуатують, повинні забезпечити належний технічний нагляд за станом вантажопідйомної спецтехніки. Також, було розглянуто особливості організації виконання вантажно-розвантажувальних робіт за певних  умовах навколишнього середовища.

Наприкінці заходу зазначалося, що обмін думками з проблем, що виникають у сфері промислової безпеки та охорони праці, є надзвичайно корисним. Він зумовлює усвідомлення управлінських  рішень, за якими стоїть життя та здоров’я працівників.