Управління Держпраці у Миколаївській області продовжує діяльність направлену на запобігання настання нещасних випадків та аварій на підприємствах Миколаївщини

06 лютого 2018

Охорона праці під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт та при використанні вантажопідіймальних механізмів стало темою обговорення семінар-наради, що відбулась на ТОВ «Миколаївський завод залізобетонних виробів». Участь у заході прийняли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

«Втрата чинності правил охорони праці щодо будови та  безпечної експлуатації вантажопідіймальних механізмів, зокрема кранів, не повинна спровокувати  настання нещасних випадків на виробництві та виникнення аварій». – зазначив на початку заходу Юрій Пензул, головний державний інспектор відділу БКТЗ Управління Держпраці.

Під час семінар-наради мова йшла про те, що експлуатація вантажопідіймальних механізмів, що використовуються на ТОВ «Миколаївський завод залізобетонних виробів», потребує отримання дозволу на експлуатацію зазначених механізмів та на виконання робіт підвищеної небезпеки. Ця вимога обумовлена постановою КМУ від 26 жовтня 2011 року №1107.

У зв’язку з тим, що Правила будови та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів втратили чинність, при організації та виконанні робіт з експлуатації вантажопідіймальних кранів необхідно керуватися вимогами інструкцій з експлуатації заводу-виробника (техобслуговування, ремонт, техогляд), правилами охорони праці під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт та інструкціями з охорони праці, які діють на підприємстві.

Також, увагу було приділено безпечній експлуатації електроустаткування, облаштуванню вантажно-розвантажувальної площадки, дотриманню граничних норм вантажопідіймальності.

Наприкінці заходу Юрій Пензул підкреслив, що до роботи не можуть допускатися працівники, які не мають відповідних якісних засобів індивідуального захисту.