У Корабельному ЦЗН розглянуто контрольні та превентивні заходи управління Держпраці у Миколаївській області

07 лютого 2018

Підприємець, який використовує працю найманих працівників, при проведенні господарської діяльності повинен забезпечити справедливий заробіток, безпеку на робочому місці та соціальний захист працівників. Всі ці вимоги обумовлені  чинним законодавством України. На управління Держпраці у Миколаївській області, як на територіальний орган Державної служби України з питань праці, покладено повноваження щодо здійснення державного контролю за додержання законодавства про працю. Саме про це на початку семінару для осіб, які шукають роботу, Корабельного району міста Миколаєва розповіла інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Ганна Терешкова.

Присутні дізнались про основні завдання управління Держпраці у Миколаївській області, основні принципи та вимоги щодо здійснення держаного контролю за додержанням законодавства про працю, а також про  заходи впливу до порушників-роботодавців та шляхи захисту прав працівників.

Інспектор праці повідомила, що різні напрями діяльності Управління, у тому числі  наголосила на можливості звернення до управління Держпраці у Миколаївській області за консультацією, яка може надаватись як в письмовому вигляді, так і в усному під час особистого спілкування або в  телефонному режимі.

Можливість отримати безоплатну та компетентну консультацію надасть перевагу працівнику перед роботодавцем, забезпечивши його обізнаність про свої права та обов’язки роботодавця, що в майбутньому може бути вирішальними при обранні відповідного засобу захисту своїх інтересів.

Інспектор праці висловила думку, що такі роз’яснювальні заходи серед громадян, чи то майбутніх працівників, чи то майбутніх підприємців, підвищать обізнаність про  права та державні гарантії працівників, та стануть в нагоді як працівникам, так і майбутнім роботодавцям і сприятимуть впровадженню міжнародного досвіду в сфері регулювання трудових відносин.