На ПАТ «Завод Екватор», за ініціативи фахівців управління Держпраці у Миколаївській області, відбувся семінар, присвячений вимогам безпеки під час проведення ремонтів, оглядів та обслуговування обладнання.

12 лютого 2018

Під час семінару зазначалось, що протягом робочого циклу обладнання періодично (згідно графіка) піддається ремонтам. Зменшення простоїв у ремонті забезпечується глибоко продуманою технологією, сумлінною підготовкою деталей, що підлягають заміні, і високим рівнем організації у ремонтних бригадах.

Безумовно, застосування різних підходів  системи технічного обслуговування і ремонту обладнання має певне  обґрунтування. Це обумовлено певним видом обладнання та складністю ремонтів. Між тим, виконання ремонту обладнання повинно бути безпечним. Місця проведення ремонту огороджені, знаки безпеки розміщені відповідно до вимог Технічних регламентів, обладнання знеструмлене. Саме таку думку до співробітників  ПАТ «Завод Екватор» доносили ініціатори зустрічі.

 Посадові особи відділу нагляду на машинобудуванні та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області відзначили різноманітність та складність обладнання підприємства. Цей факт ставить перед службою охорони праці та бригадиром ремонтної бригади велике коло завдань та вимагає особливої уважності. Саме побудова плану проведення ремонтів, внесення у нього поточних необхідних коректив і контроль виконання робіт забезпечує безперебійність та ефективність виробництва.