Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області визначили організаційні складові належного рівня охорони праці Первомайського психоневрологічного інтернату

13 лютого 2018

У Первомайському психоневрологічному інтернаті проведено нараду щодо поліпшення стану охорони праці у закладі.

Організаторами заходу виступили посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області та Первомайського управління соціального захисту населення.

Діяльність закладу спрямована на догляд із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію. Безперечно, забезпечення безпеки  підопічних та персоналу закладу є одним з головних завдань керівника. Саме про це на початку  заходу зазначив директор Первомайського психоневрологічного інтернату Ігор Бойко.

У своїх виступах посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області звернули увагу присутніх  на здійсненні профілактичних заходів щодо забезпечення безпечної експлуатації виробничих будівель та споруд, зокрема проведення спостереження за станом виробничих будівель та споруд,    здійснення  своєчасних планових ремонтів.

Мова також йшла про систему заходів безпечної експлуатації електрогосподарства. Механічні пошкодження, волога, перегрівання, хімічні впливи зменшують захисні властивості ізоляції. Навіть у нормальних умовах ізоляція поступово втрачає свої початкові властивості, “старіє”. Тому необхідно систематично проводити профілактичні огляди та випробовування ізоляції кабальних мереж. Безумовно, такого ж догляду потребує усе електроустаткування закладу.

Наприкінці заходу посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області зосередили увагу присутніх на змінах, що  відбулись у нормативно-правових актах з питань охорони праці у минулому році.