Управління Держпраці у Миколаївській області: населення робить кроки до безпеки, користуючись послугами спеціалізованих підприємств з продажу скрапленого вуглеводневого газу у балонах

14 лютого 2018

Незначні економічні переваги є тим аргументом, яким апелює населення під час заправки газових балонів на «нелегальних» АЗГП. Вагомим контраргументом у бік таких дій є небезпека, на яку наражають себе люди.

Під час зустрічі посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області та представників ТОВ «Дніпрорегіонгаз» обговорювались наслідки від неналежної експлуатації скрапленого вуглеводневого газу в балонах у побуті, а також вимоги щодо роздрібної торгівлі та надання послуг з постачання скрапленого вуглеводневого газу для побутових потреб населенню.

Присутні обговорили питання щодо вилучення побутових балонів (призначених для збереження скрапленого вуглеводневого газу), у яких закінчився термін технічного опосвідчення, а також проведення поточного ремонту індивідуальних балонних установок зрідженого вуглеводневого газу.

Щорічний поточний ремонт та технічне обслуговування  індивідуальних балонних установок зрідженого вуглеводневого газу є невід’ємними  складовими у запобіганні нещасним випадкам, пов’язаних з  використанням газу в побуті. Врешті, як і технічне опосвідчення.  Балони  підлягають технічному опосвідченню один раз на 5 років.