У Первомайську фахівці управління Держпраці у Миколаївській області попереджали про наслідки неналежної експлуатації газового обладнання

15 лютого 2018

Про технічне обслуговування внутрішньо будинкового газового  обладнання йшла мова під час зустрічі посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області та співробітниками Первомайського відділення ПАТ «Миколаївгаз».

Під час зустрічі зазначалось, що своєчасне технічне обслуговування газових приладів – запорука їх безпечного функціонування. Заходи щодо перевірки придатності до експлуатації газових приладів і пристроїв, їх налагодження та регулювання; розбирання, очищення від наслідків корозії і залишків мастила, а також змащування всіх запірних пристроїв, установлених на газопроводах та газових приладах і пристроях; перевірки на щільність газових приладів і пристроїв під робочим тиском; а також проведення дрібного ремонту газових приладів і пристроїв, пов’язаного із заміною гвинтів, штифтів, пружин, ущільнювальних матеріалів повинні проводитися якісно та своєчасно.

Безумовно, населення повинно бути зацікавлено у проведені технічного обслуговування свого газового обладнання (газових плат, колонок, котлів). Водночас, працівники підприємства повинні відповідально відноситись до своєї роботи, запобігати виникненню можливих  нещасних випадків та аварій всіма доступними для них методами, у тому числі тимчасового відключення від газопостачання.

Юрій Карасьов, головний державний інспектор відділу нагляду на будівництві та  об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області, звернув увагу на те, що користувачі експлуатують газове обладнання як вітчизняного, так і іноземного виробництва. Тому, при визначенні періодичності обслуговування газового обладнання варто керуватися документацією заводу-виробника.