Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області взяли участь у проведені Дня охорони праці у філії Первомайського району Західного округу ПАТ «Миколаївобленерго»

15 лютого 2018

У філії Первомайського району Західного округу ПАТ «Миколаївобленерго» відбувся черговий  «День охорона праці». Такий захід проводиться щомісяця у кожному структурному підрозділі підприємства. Під час заходу на обговорення підіймаються найактуальніші питання охорони праці, акцентується увага на виробничі ризики працівників.

У лютому місяці 2018 року участь  у запровадженому на підприємстві дні  охорони праці прийняли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.  Для того, щоб охопити як можна більше питань та водночас надати компетентні відповіді у заході взяли участь  посадові особи відділу нагляду в машинобудування та енергетиці, відділу нагляду в АПК та СКС, відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу з питань експертизи праці управління Держпраці у Миколаївській області.

Присутнім було надано дані аналізу виробничого травматизму у регіоні, розкрито причини та обставини нещасних випадків. Увагу зосереджено на своєчасність проведення  навчання і перевірки знань працівників, у тому числі посадових осіб підприємства, з питань охорони праці; порядок видачі та оформлення робіт нарядами, розпорядженнями; склад бригади оперативно-ремонтних бригад; обов’язковість застосування у роботі якісних  засобів індивідуального захисту.

Не залишилися без уваги питання щодо проведення атестації робочих місць та надання пільг та компенсації за роботу у шкідливих умовах праці, своєчасності  проходження працівниками періодичних медичних оглядів.

 Робота електриків вимагає чималих фізичних зусиль і напруження. Електрик повинен добре знати ризики, пов’язані з виконанням робіт. Працівники  під  час  роботи  є відповідальними не лише за правильне обслуговування та безаварійну  роботу  устаткування на закріпленій за ними дільниці, а й за власне життя та здоров’я, а також життя та здоров’я оточуючих співробітників. Саме таку думку наприкінці заходу довів присутнім  Віталій Косовський, головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області.