Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області та мешканці Корабельного району, які перебувають у пошуку роботи, узгодили переваги офіційного оформлення трудових відносин

16 лютого 2018

Інспектором праці управління Держпраці в Миколаївській області Іриною Панковою на базі  Корабельного районного центру зайнятості   проведено інформаційно-роз’яснювальний захід  для безробітних осіб.

Захід відбувся у рамках співпраці управління Держпраці в Миколаївській області та Миколаївського обласного центру зайнятості.

Темою зустрічі були переваги та ознаки легальної трудової зайнятості. Відсутність належним чином оформлених трудових відносин позбавляє працівників: безпечних умов праці, належного рівня оплати праці, страхового стажу для отримання соціальних виплат, захисту від незаконного звільнення, отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця та цілої низки інших прав і соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством.

Не залишилося поза увагою і питання оплати праці, мінімальних гарантій в оплаті праці.

Присутнім повідомлено, що для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору. У разі відмови роботодавця за захистом своїх конституційних прав кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів –  Управління Держпраці у Миколаївській області.