Набрало чинності розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 р. № 1022-р

12 березня 2018

Нагадуємо, що з 1 березня 2018 року набрало чинності розпорядження Кабінету Міністрів України “Про скасування, визнання такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, деяких актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з пожежної безпеки, охорони праці та санітарного законодавства”.

Для зменшення тиску на бізнес Уряд скасував застарілі регуляторні акти у сферах охорони праці, пожежної безпеки, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя.

Рішення прийнято за результатами комплексного перегляду понад 1000 підзаконних актів у зазначеній сфері. Перегляд було здійснено за такими критеріями як адекватність, законність, доступність тексту акта для суб’єктів господарювання, наявність правових підстав для застосування акта в Україні.

Прийняття документа дозволить усунути подвійне правове регулювання аналогічних правовідносин нормативно-правових актів однакової юридичної сили; скасує нормативно-правові акти, які регулювали правовідносини, що вже припинилися, що у свою чергу зменшить регуляторний тиск на бізнес, створить більш сприятливе середовище для ведення бізнесу.

Джерело : https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-skasuvannya-viznannya-ta