Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області допомогли визначилося з пріоритетними профілактичними заходами у сфері охорони праці на ТОВ «Вознесенська торгово-промислова компанія»

22 березня 2018

Моніторинг виробничих ризиків під час гірничої розробки кар’єру та аналіз факторів, що провокують створення несприятливих умов виробничого середовища, а також визначення пріоритетних профілактичних заходів з охорони праці спрямованих на усунення причин їх впливу. Саме на зазначених питаннях Валерій Бутенко, головний державний інспектор сектору гірничого нагляду управління Держпраці у Миколаївській області, зосередив увагу під час зустрічі з посадовими особами ТОВ «Вознесенська торгово-промислова компанія».

Під час зустрічі було розглянуто виконання протокольних рішень прийнятих під час узгодження планів розвитку гірничих робіт на 2017 рік, а також обговорено плановані заходи у цьому напрямку на поточний рік.

Валерій Бутенко висловив думку, що вирішення проблем щодо забезпечення працівників відповідними санітарно-гігієнічними умовами є принциповим питанням у мотивації працівників до підвищення продуктивності праці. Мова йшла про утеплення вагончиків для переодягання, комфортних умов для прийняття їжі. Разом з тим,  присутні визначили коло актуальних заходів осінньо-зимового періоду щодо відведення від гірничої розробки кар’єру паводкових та талевих вод, зокрема організації роботи з улаштування канав для відводу води після танення снігу та насосного обладнання для відкачування води за межі кар’єру, організації безпечного проведення гірських робіт.

Наприкінці зустрічі було розглянуто способи визначення першочерговості ліквідації джерел виробничих небезпек та несприятливих факторів виробничого середовища. Так, реалізація у життя пріоритетних профілактичних заходів спрямованих на усунення причин і умов, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників, повинна базуватися на факторах виробничих ризиків, а також мотивації працівників до безпринципного виконання вимог охорони праці.