На ТДВ «Первомайський спеціалізований кар’єр» визначено першочергові дії направлені на створення безпечних умов праці у період природних примх

26 березня 2018

Безпечне проведення гірничих робіт на Софіївському родовищі гранітів у 2018 році, утримання в належному стані територій відповідно до діючих стандартів, норм і правил з охорони праці у період ускладнення погодних умов, виконання заходів щодо відведення від гірничих виробіток кар’єру паводкових та талевих вод. Саме обговоренню зазначених питань була присвячена зустріч співробітників ТДВ «Первомайський спеціалізований кар’єр» з посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області .

Під час заходу було визначено першочерговий перелік заходів, які необхідно втілювати аби працювати на випередження загрозливої дії виробничих небезпек. Лише в такому випадку, працівники зможуть відчувати себе захищеними.

Валерій Бутенко, головний державний інспектор сектору гірничого нагляду управління Держпраці у Миколаївській області, окреслив коло дій направлених на безпеку і комфорт працівників  ТДВ «Первомайський спеціалізований кар’єр». Мова йшла про безпеку технологічних процесів, належну експлуатацію машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівниками, а також санітарно-побутові умови працівників.

Підсумовуючи захід, Валерій Бутенко зазначив, що за складних та мінливих  погодних умовах задля стабільної роботи підприємства роботодавці та працівники мають працювати як єдиний механізм у виконанні вимог охорони праці – скоординовано, оперативно, максимально вправно у застосуванні знань щодо виробничої безпеки.