На ФГ “Адмірал-Агро” визначено складові ефективності кадрової політики

30 березня 2018

Оплата праці, виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, встановлення випробувального строку при прийнятті на роботу, особливості працевлаштування осіб, які мають інвалідність, відповідальність за порушення трудового законодавства. Саме такі питання обрала інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Валентина Драчук для проведення інспекційного відвідування ФГ “Адмірал-Агро”.

Мета заходу:  інформування роботодавця та його працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, у тому числі щодо оформлення трудових відносин.

Винесення саме таких питань на обговорення  не випадкове, оскільки робота фермерських господарствах має сезонний  характер. Кількість кваліфікованих робітничих кадрів і фахівців в аграрній сфері зменшується через еміграцію населення. У зв’язку з цим роботодавець має створити сприятливе соціально-захищене середовища, у якому працівник буде знати строки та розміри оплати праці, а також матиме змогу реалізувати свої трудові гарантії. Створення комфортного трудового середовище є справою спільною, тому роботодавець має дотримуватися вимог законодавства про працю щодо найманих осіб, зі свого боку працівники повинні сумлінно виконувати трудові обов’язки та правила встановлені на підприємстві.  Саме таку думку висловила  Валентина Драчук під час розмови з представниками фермерського господарства.

Крім того, увагу керівника господарства було зосереджено на умовах оформлення трудових відносин з працівником, який приймається на випробувальний термін, а також з працівниками з вадами здоров’я. Не оминула мова й порядок допуску працівника до роботи та відповідальності роботодавця за порушення вимог трудового законодавства.