На Миколаївщині тривають заходи щодо підготовки до літнього оздоровчо-туристичного сезону

03 травня 2018

03 травня 2018 року на нараді у Миколаївській облдержадміністрації розглядались питання щодо підготовки зон відпочинку області до  літнього оздоровчого-туристичного сезону 2018 року.

Під час наради представниками Головного управління  ДСНС України у Миколаївській області та Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області було визначено коло нагальних питань, які необхідно вирішити задля забезпечення безпечного перебування громадян у закладах оздоровлення та відпочинку Миколаївщини.

Мова йшла про стан пожежної та техногенної безпеки, запобігання загибелі людей на водоймах, а також про дотримання закладами відпочинку та оздоровлення, торгівлі і громадського харчування чинного законодавства щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Головам місцевих громад наголошувалося на необхідності зонування території господарської діяльності підприємців, створення робочих груп, спрямованих на забезпечення підприємцями додержання вимог чинного законодавства.

Взявши ініціативу, перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна  Скуратовська винесла на розгляд присутніх питання щодо протидії незадекларованій праці населення під час літнього сезону, акцентуючи увагу на використання праці неповнолітніх.

«Інспектори праці мають можливості швидко  реагувати на повідомлення про порушення трудових прав громадян. До «бізнесменів-порушників» будуть застосовані відповідні  штрафні санкції. Проте, це не є головним. Трудові права громадян, які реалізують свій трудовий потенціал у суб’єктів господарювання курортних зон Миколаївщини, повинні бути захищені. Працівники повинні мати впевненість у наступному дні», – підкреслила Яна Скуратовська.

Наприкінці наради було визначено напрямки роботи на найближчі два тижні. Результати проведеної роботи  будуть розглянуті на наступній нараді з цього питання, запланованій на 15 травня 2018 року.