Заходи до Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею: підготовка молоді Миколаївщини до трудової діяльності

10 травня 2018

Найважливіша умова ефективної  протидії трудової експлуатації  молоді полягає у тому, щоб сформувати мислення молодої людини направлене на повагу до себе через додержання передбачених державою трудових прав та гарантій. Саме із за для цього  посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області проведено зустріч «Правової грамотності» з учнями Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 60.

Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області в діалозі з учнями школи обговорили основні риси трудових взаємовідносин між роботодавцем та працівником. У такий спосіб  молодь дізнавалась про зобов’язання роботодавця щодо дотримання трудових прав та гарантій працівників, зокрема неповнолітніх осіб, та обов’язки працівників щодо дотримання правил внутрішньо трудового розпорядку, сумлінного виконання дорученої роботи.

Нині учні налаштовані на пошук сенсу життя та свого місця в ньому. Отриманні знання стануть корисними молоді на початку трудового життя. Вони сприятимуть захисту їх інтересів від недоброчесних роботодавців.

Наприкінці зустрічі учні отримали буклети з інформацією про порядок оформлення  трудових стосунків з роботодавцем, трудові права, гарантії та пільги неповнолітніх осіб, а також обмеження застосування праці осіб віком до 18 років.