На Миколаївщині триває активна робота з підготовки до початку курортного сезону

16 травня 2018

Актуальною темою сьогодення є легалізація трудових відносин. Договори є правовими документами, де сторони визначаються із правами та обов’язками, це стосується і трудових договорів.   Без письмового оформлення договору роботодавець та працівник позбавлені механізму захисту своїх прав. Порушення оформлення трудових відносин позбавляє людину  отримання соцвиплат та пенсії, передбачає  застосування штрафних санкцій до роботодавця за порушення законодавства з питань праці.

Саме таку думку доводив начальник управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Козловській під час наради з підприємцями, що організують відпочинок в курортній зоні с. Коблево Миколаївської області.  Нарада відбулась  15 травня 2018 року на базі відпочинку «Винниця».

Участь у нараді взяли посадові особи Головного управління  ДСНС України у Миколаївській області, Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, Березанської райдержадміністрації.

Розглядаючи дотримання конституційних прав та гарантій громадян в контексті трудового права, посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області увагу присутніх зосереджено на порядку допуску працівника до роботи. Окремо визначено порядок та умови залучення до роботи молодих працівників, які не досягли віку 18 років. Учасникам заходу нагадали про вимоги чинного законодавства щодо організації режиму праці та відпочинку працівників, виплати заробітної плати у розмірі не нижче мінімального,  правильного нарахування заробітної плати за роботу у нічний час, святкові та вихідні дні, дотримання граничних норм підіймання та переміщення важких речей працівниками, здійснення діяльності відповідно до вимог, визначених у дозвільних документах  на виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тощо.

Під час заходу було визначено коло питань, що стоять перед підприємцями на шляху до запобігання  виникнення нещасних випадків з особами, що приїхали на відпочинок, дотримання громадського порядку, пожежної безпеки, функціонування рятувальних загонів на водних об’єктах, медичних бригад служби первинної медичної допомоги.

Представники органів виконавчої влади визначили готовність щодо  надання інформаційно-правової, дорадчої допомоги суб’єктам господарювання задля забезпечення вчасного старту літнього оздоровчого-туристичного сезону 2018 року у курортних зонах Миколаївщини та дотримання умов безпеки життєдіяльності туристів та працівників у  закладах відпочинку області.

 Аналогічні заходи відбудуться у всіх курортних зонах Миколаївщини: Лугове, Морське, Рибаківка  – 16 травня  2018; Очаків, Очаківський район – 17 травня 2018.

 

Прес-служба управління

Держпраці у Миколаївській області