Формування перших трудових відносин: у Первомайському коледжі Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова фахівці управління Держпраці у Миколаївській області розставили крапки над «і»

31 травня 2018

З намірами посприяти донесенню молоді загальних принципів соціального партнерства між працівником та роботодавцем, що обумовлені законодавством з питань праці, охорони та гігієни  праці головним державним інспектором відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Миколаївській області Вадимом Хорошевим проведено семінар-нараду у Первомайському коледжі Національного університету кораблебудування  імені адмірала Макарова.

У заході участь взяли  керівництво та  майстри виробничих практик закладу.

Звертаючись до присутніх, Вадим Хорошев визначив заходи спрямовані на  профілактику впливу професійних шкідливостей на організм підлітків, які зайняті у виробництві. У свої доповіді він визначив необхідність навчити молодих спеціалістів обирати правильну робочу позу. Саме це стоїть на шляху до запобігання розвитку порушень з боку опорно-рухової системи, а також органів кровообігу молодих працівників.

Зміщуючи акценти на умови праці, зазначалося, що під час роботи великий вплив на організм працівника, зокрема підлітка, здійснює виробниче середовище. Так,  на працездатність працівника сприятливо впливає просторе, чисте і світле приміщення.

Мова також торкнулась питання офіційного працевлаштування.

«Складно описати почуття гордості вчителя, коли він бачить перший запис у трудовій книжці свого учня та розуміє, що молодий працівник соціально захищений. Його стосунки з роботодавцем основані на соціальному партнерстві, тобто обидві сторони розуміють власну відповідальність за свої дії», – відмітив Вадим Хорошев.

Завідувач виробничої практики Любов Гуменна повідомила, що з учнями проводиться цілеспрямована робота направлена на підвищення культури праці, роз’яснюються вимоги щодо безпечного ведення робіт та забезпечення особистої безпеки.

Інженер з охорони праці Первомайського коледжу Національного університету кораблебудування  імені адмірала Макарова Тетяна Зоріна зазначила, що зі студентами будуть проведені відповідні заходи під час яких питання офіційного працевлаштування ставитиметься на один щабель з безпечними методами роботи.