У Миколаївській міській лікарні № 5 говорили про ризики у роботі медичних працівників

15 червня 2018

З привітаннями до Дня медичного працівника та настановами щодо застосування безпечних методів роботи до співробітників Миколаївської міської лікарні № 5 завітали посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу зазначалось, що у шкідливих і несприятливих умовах праці зайнята велика кількість працівників закладів охорони здоров’я. Серед них можна визначити працівників, задіяних в інфекційних, психіатричних, онкологічних закладах, а також у  радіологічній, рентгенівській, фізіотерапевтичній, патологоанатомічній лабораторній службах. Це свідчить про те, що люди у білих халатах у повсякденній роботі стикаються з великою кількістю виробничих ризиків.

Акцентуючи увагу на професійні чинники, що несуть негативний вплив на здоров’я медичних працівників,  Людмила Артеменко, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області, закликала присутніх дбати про власну безпеку не лише під час виконання ін’єкцій та хірургічних втручань, а й під час прийому та огляду пацієнтів, тобто постійно.

«Ваша життя та здоров’я у Ваших руках. Користуйтесь інструкціями з охорони праці! Саме вони допоможуть прийняти правильне рішення у складних ситуаціях», – у своєму звернені до присутніх сказала Людмила Артеменко.

Працівників Миколаївської міської лікарні № 5  було проінформовано про стан виробничого травматизму та профзахворюваності  по країні та Миколаївській області. При цьому окрему увагу зосереджено на причинах та обставинах, що призвели до травматизму та професійної захворюваності серед працівників закладів охорони здоров’я.