У курортній зоні Коблево проведені позапланові перевірки з дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей

25 червня 2018

На минулому тижні фахівці управління Держпраці у Миколаївській області провели позапланові перевірки чотирьох суб’єктів господарювання курортної зони  Коблево.

Заходи контролю відбулись у суб’єктів господарювання Аквапарк «Коблево», парк готель «Елізіум», база відпочинку «Парадіз», пансіонат «Лагуна». На території кожного із зазначених закладів одночасно може перебувати більше 600 осіб.

Під час заходів розглядалися питання щодо недопущення виникнення нещасних випадків з працівниками, аварій у закладах з надання послуг для відпочинку. Посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області було перевірено організаційні заходи суб’єктів господарювання з питань забезпечення належного рівня безпеки, а саме: наявність та дотримання умов дозвільних документах на експлуатацію  устатковання напругою понад 1000 В, виконання газонебезпечних робіт при експлуатації каналізаційно-насосної станції та системи водопостачання та водовідведення, навченості персоналу безпечним методам роботи тощо.

Загалом під час зазначених перевірок виявлено 27  порушень нормативно-правових актів з питань охорони праці

Нагадаємо, що позапланові заходи контролю у місцях масовим перебуванням людей здійснюються на виконання   протокольного рішення за результатами засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 11.