Фахівці управління Держпраці у Миколаївській визначили мешканцям Доманівського району заходи протидії сучасному прояву рабства – торгівлі людьми

12 липня 2018

За ініціативи інспекторів праці управління Держпраці у Миколаївській області 09 липня 2018 року на комунікаційному майданчику Доманівського РЦЗ    відбувся семінар  для безробітних на тему «Легальна зайнятість та основні питання із запобігання торгівлі людьми».

Під час заходу інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області  привернули увагу до проблеми, яка  зачіпає практично всі країни і регіони світу  – торгівлю людьми.  Україна, як і більшість країн Центрально-Східної Європи, вже має досить тривалий сумний досвід втрати значної кількості громадян, вивезених з її території за кордон, де вони стають жертвами різноманітних методів та форм експлуатації.  Найчастішими формами експлуатації є нелегальна секс-індустрія, примусова праця, сурогатне материнство, втягнення в злочинну діяльність та примусове донорство.

Присутнім зауважено, що шлях до щастя пролягає через самопізнання своїх здібностей і нахилів до певної діяльності. Вдала реалізація власного трудового потенціалу  залежить від сукупності факторів таких, як  зрілості економічної свідомості людини, вміння відстоювати  свої трудові права та гарантії та належно оформлювати трудові відносини.

Отже, працевлаштування на роботу завжди несе у собі невідому складову як для роботодавця, так і для працівника. Між тим, під час укладання трудового договору обидва боки трудових відносин мають  можливість вжити «заходів обережності» – обумовити у договорі  моменти виникнення та скасування тих чи інших зобов’язань.