У КП Первомайської міської ради «Затишок» визначено складові безпечного використання газу в побуті

10 вересня 2018

Власник, балансоутримувач та/або орендар в залежності від домовленостей, повинен забезпечити належний стан утримання будинкової системи газопостачання. Саме на цьому на початку наради в КП Первомайської міської ради «Затишок» наголосив головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Карасьов.

Під час наради зазначалось, що надійність ущільнення вводів і випусків інженерних підземних комунікацій повинна перевірятися щороку в осінній період. Водночас, для збереження життя мешканців перевіряти необхідно не лише  підземні комунікації. Перед початком опалювального сезону технічне обслуговування повинні пройти  внутрішні газопроводи, а також газове обладнання житлових приміщень відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання.

Віталій Милько,  головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області, акцентуючи увагу на причинах аварій, пов’язаних з використання газу в побуті, закликав налагодити взаєморозуміння з абонентами підприємства щодо недопущення самостійної заміни газового обладнання, оскільки прерогативу виконання зазначених дій мають  суб’єкти господарювання, які мають відповідний дозвіл.

Наприкінці наради, взявши слово, провідний інженер Первомайської дільниці ПАТ «Миколаївгаз»  визначив умови, за яких абоненти житлових будинків можуть бути відключені від газопостачання. Серед  зазначених умов було зауважено на перешкоджання чи недопуск представників газорозподільчого підприємства для проведення технічного обслуговування газового обладнання і перевірки приміщень на загазованість, а також неналежний стан димових і вентиляційних каналів.