Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області визначили заходи, направлені на збереження життя та здоров’я працівників ДП «Врадіївське лісове господарство»

11 вересня 2018

У ДП «Врадіївське лісове господарство» обговорювали заходи, які реалізовано та які необхідно запровадити, для недопущення виробничого травматизму та  професійних захворювань.

Участь в обговоренні вищезазначених питань взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області та керівництво, працівники ДП «Врадіївське лісове господарство».

Під час розмови представники господарства мали можливість об’єктивно   поглянути на ризики притаманні трудовій діяльності працівників лісової галузі.

Звертаючи увагу на обсяги, напрямки, порядок безпечного виконання  робіт працівників лісу, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області  Володимир Пісчанський зазначив: «Недаремно професійне свято працівників лісу припадає на осінню пору року, зокрема третю неділю вересня. Початок осінні завершує літні турботи щодо забезпечення протипожежного стану на території лісгоспу та розпочинає підготовку до осінньо-зимового періоду».

 Працівникам ДП «Врадіївське лісове господарство»  було наголошено на важливості проведення цільових інструктажів з безпечного ведення робіт, зокрема газоелектрозварювальніх робіт та вантажопідіймальних, навантажувальних робіт в лісових умовах, встановлення відповідних дорожніх знаків та оповіщення працівників про можливі небезпечні місця (схеми, яри, водойми, болотисті місцини).

Останнім, проте не менш важливим питанням, яке було винесено  на обговорення   стало проведення навчання з предмета надання  первинної долікарської допомоги та швидкого реагування при виникненні нештатних ситуацій. Присутні дійшли висновку, що проведення тренувань та тренінгів є тими інструментами завдяки яким набутий досвіт допоможе зберегти життя людини, що працює поряд.