У м.Первомайськ відбувся круглий стіл з питань попередження виробничого травматизму у суб’єктів господарювання соціально-культурної сфери

17 вересня 2018

В інформаційно-консультативному пункті м. Первомайська відбувся круглий стіл присвячений розгляду  питань охорони праці.  Захід став першим серед кола заходів управління Держпраці у Миколаївській області щодо підвищення культури безпеки під час виконання робіт на підприємствах, установах та в організаціях соціально-культурної сфери.

Актуальність проведення  кола заходів викликана збільшенням рівня нещасних випадків  у зазначеній сфері.  За 8 місяців 2018 року в країні  на підприємствах, установах та в організаціях соціально-культурної сфери загинуло 29 працівників, збільшення  травматизму склало  45 % у  порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Участь у засіданні круглого столу взяли  представники ТОВ «Бандурський олійноекстракційний завод», АТВТ «Первомайськдизельмаш», Первомайського психоневрологічного інтернату, відділу освіти Первомайської РДА, Первомайського коледжу НУК імені адм.Макарова, Первомайського медичного коледжу, ДНЗ “Первомайський професійний промисловий ліцей”.

Під час заходу розглядалися питання попередження травматизму, пов’язані з  ДТП,  ураження електрострумом, падінням працівників з висоти тощо.

Спільно з представниками суб’єктів господарювання, відповідальними за стан охорони праці,  було опрацьовано напрямки роботи направлені на недопущення нещасних випадків та поліпшення навичок надання долікарняної допомоги потерпілим.

За результатами засідання винесено рішення щодо  посилення всебічного  інформування працівників з питань охорони праці, перегляду організаційної роботи з управління охороною праці у суб’єктів господарювання.