Інституції та технічні аспекти недопущення нещасних випадків розглянуто на ПП «Горизонт»

18 вересня 2018

Програма побудови ефективної системи охорони праці має базуватися на розвитку дієвого співробітництва між роботодавцем та працівником, сприяти підвищенню рівня культури безпеки в ПП «Горизонт». Саме таку думку доносили фахівці відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області під час превентивного заходу на ПП «Горизонт», смт. Врадіївка.

Розглядаючи виробничі ризики, головними державними інспекторами управління Держпраці у Миколаївській  акцентовано увагу відповідальних за стан охорони праці підприємства на організацію проведення навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Так, працівник, який не володіє  знаннями з безпечних методів роботи, наражає себе та оточуючих на небезпеку.

Керівництву ПП «Горизонт» рекомендовано викласти заходи з охорони праці, зокрема з проведення інструктажів, навчання, а також технічного огляду, поточного чи капітального ремонту устаткування, у вигляді схем, таблиць та графіків. Такий підхід відрізняється тим, що у стислому часовому вигляді зображує необхідний обсяг роботи з питань охорони праці, який необхідно провести.

З огляду на те, що усяка діяльність людини є потенційно небезпечною, наприкінці заходу окрему увагу було приділено порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Мова йшла про вимоги щодо своєчасності повідомлення про нещасний випадок до управління  Держпраці у Миколаївській області.