Легалізація зайнятості спільна справа органів влади

28 вересня 2018

28 вересня 2018 року фахівці управління Держпраці у Миколаївській області та органів Пенсійного фонду провели спільний захід серед суб’єктів господарювання та працівників сфери торгівлі та харчування в Торгово офісно готельному центрі “MARK-PLAZA”. До уваги роботодавців та працівників, представниками управлінь доведено інформацію про порядок оформлення трудових відносин та сплату єдиного соціального внеску та формування страхового стажу.

Всім зацікавленим особам було роздано буклети на тему Легальна зайнятість – гарантія трудових відносин та роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, роботодавці також не залишилась поза увагою і мали можливість не тільки отримати наочний матеріал «Задекларована праця – запорука спокійної роботи та заощаджених статків», але і задати питання, які їх хвилюють в сфері трудових відносин.

Загалом було розповсюджено більше 50 буклетів та доведено інформацію про права працівників до ще більшої кількості осіб, що наддасть кожному із них можливість не тільки бути обізнаними про свої трудові права та гарантії, але знати яким чином себе захистити у разі порушення їх прав.

Зі свого боку роботодавці мали можливість замислитись про необхідність дотримання вимог законодавства про оформлення трудових відносин з найманими працівниками, та сподіваємось ті із них, які вагалися в обранні способу встановлення взаємовідносин з працівниками – зробили вірний вибір, легалізувавши існуючі відносини.