Легалізація трудових відносин в галузі будівництва

03 жовтня 2018

Легалізація трудових відносин в сфері будівництва стало темою круглого столу, в якому взяли участь головне управління ДФС у Миколаївській області, головне управління ПФУ в Миколаївській області, управління Держпраці у Миколаївській області та  суб’єкти господарювання, які працюють у сфері будівництва.

Нагальною темою обговорення стало належне оформлення трудових відносин в сфері будівництва та оплата праці в розмірі не менше мінімального.

На зазначених тезах наголошували всі представники органів влади, говорячи про те, що кожен суб’єкт господарювання  має забезпечувати трудові права працівників, зі свого боку суб’єкти господарювання мали можливість окреслити проблемні питання, які виникають у них при здійсненні господарської діяльності та поставити питання, які їх цікавлять та турбують.

Окремо було наголошено на організації виконання вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 року №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Підводячи підсумки цієї зустрічі сторони прийшли до висновків, що яка б не була скрутна економічна ситуація та можливості у роботодавця, останній має дбати про свій кадровий потенціал, по-перше офіційно оформивши трудові відносини з працівником та виплачуючи заробітну плату на рівні не менше мінімального.