Навчання інспекторів праці органів місцевого самоврядування

05 жовтня 2018

В управлінні Держпраці у Миколаївській області відбулося навчання інспекторів праці органів місцевого самоврядування, які нещодавно  отримали посвідчення інспектора праці.

У зв’язку з тим, що інспектори праці тільки-но приступають до виконання своїх безпосередніх обов’язків, тематикою навчання стали основні питання, пов’язані зі здійсненням інспекторами праці державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Так, заступником начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області Оленою Черновою разом з  інспекторами праці органів місцевого самоврядування були розглянуті питання порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, починаючи з повноважень інспектора праці та закінчуючи оформленням результатів інспекційного відвідування.

Окремо учасники навчання зупинилися на документах, які складаються при здійсненні заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю та визначили порядок притягнення до відповідальності об’єкту відвідування та їх посадових осіб за порушення законодавства про працю.

Кожен інспектор праці мав можливість задати питання, які його цікавлять та прийняти участь у його обговоренні

Для наочності, викладених тез навчання, учасникам були надані  відповідні матеріали навчання: пам’ятки, схеми, буклети, схеми-модулі, розроблені фахівцями Управління.

Після підведення підсумків навчання, Олена Чернова побажала інспекторам праці органів місцевого самоврядування успіхів в роботі та відданості обраній ними справи і закликала до всебічного захисту трудових прав працівників на території Миколаївської області.