Тематичний короткотерміновий семінар: вимоги чинного законодавства про працю та з питань охорони праці

24 жовтня 2018

У Миколаївському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій відбувся тематичний короткотерміновий семінар  на тему  «Особливості дотримання норм законодавства з питань охорони праці в містах і районах. Атестація робочих місць. Соціальне партнерство».

Метою заходу стало підвищення обізнаності фахівців відділів праці управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад з широкого кола питань, у тому числі з організації охорони праці у суб’єктів господарювання, які використовують найману працю, проведення атестації робочих місць за умовами праці, надання пільг та компенсацій працівникам за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

Серед доповідачів участь у заході взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час семінару присутнім  було визначено нормативно-правові акти, якими повинні  керуватися під час своєї роботи  особи, відповідальні  за стан охорони праці, окреслено вимоги чинного законодавства про працю в частині якості проведення атестації робочих місць за умовами праці та питань охорони праці, а також визначено відповідальність за порушення вищезазначених вимог.

Додатково: проведення наступного аналогічного семінару заплановано на 06 листопада 2018 року.