Миколаївщина: реалізація комплексних заходів, направлених на детінізацію відносин у сфері зайнятості

26 жовтня 2018

25 жовтня 2018 року у головному управлінні Пенсійного фонду України у Миколаївській області відбулась розширена селекторна нарада щодо обговорення результатів проведеної роботи, спрямованої на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення та координації подальших спільних дій.

Під час наради представники територіальних органів  Держпраці, Державної фіскальної служби України, Пенсійного фонду України обговорювали ефективні методи проведення заходів контролю та  нагальні проблемні питання.

Взявши участь у селекторній нараді, перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська повідомила, що з                                     5 жовтня 2018 року інспекційні відвідування проводились інспекторами праці як самостійно, так і за участю правоохоронних органів, ГУ ДФС у Миколаївській області, управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області. Загалом за цей період проведено 34 інспекційних відвідування, в ході яких вивчалося питання належного оформлення трудових відносин. Наразі ще у 3 суб’єктів господарювання тривають заходи контролю.

Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області зазначила, що 2 інспекційних відвідування проведено спільно з управлінням Укртрансбезпеки у Миколаївській області, 1 – спільно з органами Нацполіції; 5 – спільно з ГУ ДФС у Миколаївській області. Основні контрольні заходи проведено у сфері торгівлі.

За результатами інспекційних відвідувань виявлено 145 працівників, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин. Зокрема, виявлено 13 осіб, які виконують роботу на підставі цивільних договорів, які мають ознаки трудового договору, 3 працівники, з якими укладено трудовий договір, але вони допущені до роботи без повідомлення в ДФС, 129  осіб – працювали без оформлення трудового договору.