Переконати працівників у необхідності додержуватися вимог безпеки є одним з основних завдань осіб, відповідальних за стан охорони праці навчального закладу, зокрема Миколаївської ЗОШ №45

05 листопада 2018

Саме зазначену думку висловив Дмитро Іваськевич, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області під час зустрічі з керівництвом Миколаївської загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ст.№45.

Ключовим питанням заходу стало збереження життя та здоров’я працівників  під час виконання трудових обов’язків через реалізацію комплексних заходів з питань охорони праці.

Під час зустрічі мова йшла про проведення якісних інструктажів з охорони праці, здійснення контролю за виконанням працівниками правил внутрішнього трудового розпорядку, а також за додержанням вимог безпеки під час експлуатації обладнання.

Дмитро Іваськевич повідомив присутнім про високий рівень травматизму пов’язаний з подіями на транспорті. Він підкреслив, що працівники, які постійно чи час від часу виконують свої трудові обов’язки поза межами навчального закладу, виступаючи у ролі учасників дорожнього руху, мають дотримуватися Правил дорожнього руху України.

  Керівництву закладу, з огляду на  тенденцію  погіршення погодних умов у зимовий період, було запропоновано активізувати заходи, направлені на підвищення культури охорони праці у працівників навчального закладу.