Керівника одного з борошномельних підприємств Миколаївщини притягнуто до адмінвідповідальності за порушення законодавства про працю

08 листопада 2018

При проведенні інспекційного відвідування борошномельного підприємства   встановлено порушення трудових прав працівників, зокрема порушено права працівників на отримання пільг та компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

Продовж майже 17 років, тобто за весь  період здійснення господарської діяльності, на підприємстві не створювалася атестаційна комісія та  відповідно  не  проводилась й  атестація робочих місць за умовами праці. Цей факт свідчить про те, що роботодавець, під час укладання трудового договору не інформував найману особу  (під підпис) про умови праці, наявність на робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, про можливі наслідки їх впливу на здоров’я, а також про його право на отримання пільг та компенсацій за роботу в таких умовах.

Директора підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності та  зобов’язано строком  до 10.12.2018 року вжити заходи щодо усунення зазначених порушень.

Додатково:  за результатами атестації робочих місць визначається не лише право працівників на відповідні пільги та компенсації за роботу в умовах, що не відповідають вимогам безпеки і санітарним нормам, а й розробляються заходи щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працівників.