Круглий стіл: причини травматизму працівників у дошкільному навчальному закладі

15 листопада 2018

За круглим столом  навчально-виховного комплексу «ДНЗ-ЗНЗ» «Сонечко», м.Очаків, розглядали варіанти обставин та подій, що можуть стати  причинами настання нещасних випадків у навчальному  закладі. Участь в обговорені актуального питання разом з працівниками взяв фахівець управління Держпраці у Миколаївській області Микола Бешевець.

Спілкуючись з колективом закладу, Микола Бешевець, як посадова особа управління Держпраці у Миколаївській області, що безпосередньо здійснює проведення спеціальних розслідувань, акцентував увагу на обов’язках працівника щодо додержання ним вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Він зазначив, що працівник має сам дбати про особисту безпеку, а також безпеку і здоров’я оточуючих людей під час перебування на території закладу освіти. На думку посадової особи, працівників необхідно заохочувати за ініціативу щодо визначення небезпек та винесення пропозицій  стосовно їх усунення.

Розглядаючи можливі причини настання нещасних випадків, учасники круглого столу зосередили увагу на організаційних та психофізіологічних причинах. Саме вони за даними аналізу нещасних випадків є головними «винуватцями» втрати здоров’я працівниками.