Юрій Козловський: виконання посадових обов’язків в межах чинного законодавства – ключовий фактор у протидії корупції

20 листопада 2018

Неухильно додержуватися вимог закону та не піддаватися на провокації одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб. Саме такі настанови отримали посадові особи Держпраці у Миколаївській області  19 листопада 2018 року  на початку семінару-навчання з питань запобігання корупції від начальника управління Юрія Козловського.

Під час заходу Микола Приходько, головний спеціаліст з питань протидії корупції управління Держпраці у Миколаївській області, повідомив присутнім про гостроту питання щодо реалізації антикорупційних заходів. Він зазначив, що особи, уповноважені на виконання функцій держави, попри  приватні інтереси, зобов’язані діяти в межах своїх повноважень, а у разі підозри отримання від суб’єкта господарювання, що  перевіряється, або від іншої особи протиправної-корупційної пропозиції залучати свідків чи за допомогою аудіо-, відеозасобів  фіксувати вищезазначенні  дії.

Крокуючи по актуальним питанням законодавства з запобігання корупції, посадовим особам нагадали про строки та порядок подання  до Національного агентства з питань запобігання корупції е-декларацій державних службовців та повідомлення  про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування, а також про відповідальність за їх порушення.