За якими кодами у чинному Національному класифікаторі України «Класифікатор професій» визначено професійні назви таких робіт:  інфектолог, урогол, андролог, проктолог, сексопатолог, андролог, хірург,  ендокринолог, нефролог, гінеколог,  акушерка, фельдшер-акушерка, медсестра, алерголог, токсиколог, мамолог,  дерматовенеролог, УЗІ –діагностик?

27 листопада 2018

Національний класифікатор України «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 № 327 (далі – класифікатор професій), призначений для застосування всіма суб’єктами господарювання під час запису про роботу у трудові книжки працівників.

Відповідно до класифікатора професій до професійної назви професій медичних працівників застосовуються коди, а саме:

лікар-уролог (андролог), лікар-хірург-проктолог, лікар-сексопатолог, лікар-хірург, лікар-ендокринолог, лікар-нефролог, лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку та лікар-гінеколог-онколог, лікар-алерголог, лікар-дерматовенеролог, лікар-токсиколог, лікар з ультразвукової діагностики – 2221.2;

мамолог – 2211.2;

акушерка – 3232;

фельдшер (із розширенням словом «акушер») – 3221;

сестра медична – 3231.

Щодо застосування коду класифікатора професій до професійної діяльності лікаря інфектолога. То варто зазначити, що до сфери діяльності лікаря інфектолога відноситься діагностика інфекційних захворювань, їх лікування та профілактика. У класифікаторі професій до професійної назви роботи лікар – інфекціоніст  визначений код 2221.2.