Управління Держпраці у Миколаївській області прагне мотивувати працівників соціальної сфери, зокрема медичної галузі, дотримуватися вимог з охорони праці

20 листопада 2018

Обов’язки роботодавців і працівників у сфері охорони праці, а також заходи направлені на недопущення нещасних випадків обговорювалися під час розширеної наради у Врадіївській центральній районній лікарні.

Участь у нараді взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час наради зазначалося, що життя закладу «кипить», зокрема змінюється   кадровий склад працівників. Усі новоприйняті працівники потребують уваги з боку осіб, відповідальних за стан охорони праці. З ними необхідно проводити додаткові профілактичні заходи направлені на попередження нещасних випадків та професійних захворювань.

Також, учасники наради обговорили створення умов на робочих місцях,  при яких медичний персонал зможе виконувати свою роботу не боячись бути ураженими електричним струмом чи отримати шкоду від неналежної роботи обладнання.

Звертаючись до працівників лікарні – керівників структурних підрозділів, Олег Глуховський, заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області, зазначив, що трудова дисципліна забезпечується створенням необхідних організаційних та економічних умов, які сприяють свідомому ставленню працівників  до виконання трудових обов’язків. Що у свою чергу зменшує загрозу виникнення нещасних випадків та отримання професійних захворювань серед медиків.

Посадові особи управління не шкодували порад та рекомендацій щодо заходів направлених на  недопущення нещасних випадків серед працівників, у тому числі пов’язаних з подіями на транспорті.