Сергій Джігімон: важливо не допустити втрату життя та здоров`я мешканців Миколаївщині з причин неналежного використання газу в побуті

23 листопада 2018

Неналежне користування газовим обладнанням в побуті може призвести до втрати здоров’я, а інколи – втрати життя. З метою забезпечення безпеки громадян під час опалювального періоду   2018-2019 років у Новобузькій райдержадміністрації  відбулась зустріч посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області та представників ПАТ «Миколаївгаз»  з суб’єктами господарювання, що надають комунальні послуги, зокрема з обслуговування внутрішньобудинкових систем.

Присутнім було визначено причини та обставини, що привели до нещасних випадків серед  мешканців Миколаївщини у минулих роках. Також,  визначено обов’язки власника газового обладнання  щодо його безпечної експлуатації.

Сергій Джігімон, начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області, наголосив, що експлуатація газового обладнання вимагає постійної уваги. Пожежонебезпечно залишати без нагляду включений газ.  Вибухонебезпечно  ігнорувати проведення технічного огляду газового обладнання. Небезпечно отруєнням чадного газу експлуатація газового обладнання при непрацездатному стані системи димовентиляційних каналів.

Присутнім було наголошено на необхідності донесення інформації про небезпеки, які несе собою неналежна експлуатація газового обладнання у побуті, а також про  необхідність дотримання інструкцій заводу-виробника газових приладів та порядку  реагування у разі настання аварійної ситуації.