На крок попереду: у Врадіївці обговорювали заходи направлені на забезпечення безпеки працівників ДП «Миколаївський облавтодор», залучених у виконанні робіт під час несприятливих погодних умов

26 листопада 2018

Про вимоги, які мають знати та яких мають дотримуватися працівники під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автошляхів йшлося під час наради в філії «Врадіївський райавтодор» ДП «Миколаївський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Участь у нараді взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, представники Врадіївського відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області, керівництво та працівники філії «Врадіївський райавтодор» ДП «Миколаївський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Учасники наради підіймали питання щодо організації роботи та порядку установлення огороджувальних засобів   у  місцях  проведення  дорожніх робіт. Так, усі роботи з улаштування будівельного  майданчика  повинні проводитися  відповідно до проектної документації. Завезення  устаткування,   матеріалів   та складування їх  повинно проводитись тільки після встановлення огороджень.

 Також під час наради зазначалося, що з огляду на осінньо-зимовий період проведення робіт, керівники робочих бригад мають пильнувати за дотриманням належного стану проїздів, проходів, вантажно-розвантажувальних майданчиків та  робочих  місць. Зокрема, необхідно забезпечити їх  регулярне  очищення  від будівельного сміття,  а взимку   від  снігу  та  льоду. У період  технологічної перерви і після закінчення  робочої  зміни дорожньо-будівельна техніка повинна залишатися в огородженій зоні.

Сергій Чорний, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області, акцентував увагу присутніх на забезпеченні безпеки працівників під час очищення дорожнього полотна  за допомогою спецтехніки. Він наголосив, що під час виконання вищезазначених робіт на дорожніх  машинах повинні бути ввімкнені фари та габаритні ліхтарі. Під  час  очищення  дороги  від  снігу  двома  або  більше снігоочисниками,  що  рухаються  в одному напрямку,  дистанція між ними повинна бути не менше ніж 15 м. Швидкість руху снігоочисників у населених пунктах  повинна бути не більше ніж 10 км/год.

Серед іншого під час наради підіймалися питання щодо організації заходів направлених на забезпечення  працівників,   зайнятих утриманням   доріг, приміщеннями для обігріву,  відпочинку,  приймання  їжі, сушіння одягу та взуття.