Миколаївський окружний адміністративний суд відмовив фізичній особі-підприємцю у скасуванні постанови управління Держпраці у Миколаївській області

18 грудня 2018

Недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, зокрема не нарахування індексації заробітної плати, було виявлено інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області під час проведення інспекційного відвідування у фізичної  особи- підприємця, м.Первомайськ. За результатами перевірки винесено припис щодо усунення порушень,  притягнуто роботодавця до адміністративної відповідальності та накладено штрафну санкцію за порушення законодавства про працю.

Підприємець скористався своїм правом та звернувся до  Миколаївського окружного адміністративного суду з позовом до управління Держпраці у Миколаївській області з вимогами  про визнання протиправною та скасування постанови управління Держпраці у Миколаївській області про накладання штрафу уповноваженою посадовою особою.

Необхідно зазначити, що попередньо Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області визнав підприємця винним за частиною 1 статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, між тим звільнив його від адміністративної відповідальності, обмежуючись усним зауваженням.

Під час розгляду справи у Миколаївському окружному адміністративному суді позивач не зміг надати доводів щодо протиправності винесеної постанови та відсутності порушень законодавства в оплаті праці. Відповідно до рішення суду, у задоволенні позову  фізичної особи-підприємця відмовлено.

За порушення  вимог законодавства про працю підприємцю доведеться сплатити штраф на загальну суму 148 920 гривень.