Чи потрібно на робочому місці кухаря у малокомплектному ДНЗ проводити атестацію робочого місця за умовами праці? 

29 грудня 2018

На робочому місці кухаря у малокомплектному ДНЗ атестацію робочого місця за умовами праці проводити потрібно.

Атестація робочих місць за умовами праці (надалі – атестація) проводиться атестаційною комісією відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 № 442, на підприємствах і організаціях незалежно від форм власності й господарювання.

Атестація робочого місця кухаря проводиться незалежно від кількості дітей в закладі.

Працюючі на робочих місцях кухарів мають право на щорічну додаткову відпустку тривалістю до 4х календарних днів  відповідно до позиції 77 розділу ХХХІІІ Додатку 1, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 № 1290, яка встановлюється за результатами атестації.

Також, відповідно до ст.7 Закону України «Про охорону праці» працюючі на робочих місцях кухарів мають право на інші пільги та компенсації.

Не проведення атестації на робочому місці кухаря позбавляє працюючого на отримання встановлених законодавством пільг та компенсацій за роботу із важкими та шкідливими умовами праці.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення  атестації покладається на керівника підприємства, організації. Відповідальність за порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення передбачена ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.