Ярмарок на Соборній площі міста Миколаєва під увагою посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області

11 січня 2019

Новорічні свята один за одним чергуються. Межу піку активності відвідувачів ярмарку на Соборній площі вже перетнуто, проте це місце й надалі залишається популярним серед городян. Торговці з посмішкою та завзяттям пропонують смажене м’ясо та гарячий глінтвейн.

10 січня 2019 року посадові особи  управління Держпраці у Миколаївській області також відвідали Соборну площу м.Миколаєва. Між тим, мета у них була не відпочити, а нагадати про необхідність додержання вимог безпеки на робочих місцях,  умов  провадження діяльності в місцях масового скупчення людей в частині безпечної експлуатації обладнання, та роз’яснити небезпеки, які несуть собою  порушення вимог охорони праці.

Варто зазначити, це вже другий захід управління Держпраці у Миколаївській області на Соборній площі міста Миколаєва. Попередній відбувся  у грудні 2018 року, ще під час облаштування ярмарки.

В рамках січневого заходу охоплено 11 суб’єктів господарювання. Спілкуючись з продавцями, посадовці визначали рівень свідомого ставлення  до особистої безпеки під час трудової діяльності та готовності реагування у випадку настання надзвичайних ситуації.

«Обговорення безпечних методів робота, вимог безпечної експлуатації  обладнання з підприємцями та їх працівниками спрямовано було на зміщення акцентів з результатів господарської  діяльності на цінність життя та здоров’я людини. У свою чергу, розмова щодо додержання законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин з працівниками – перегляду економічної складової господарської діяльності та формуванню доброчесних відносин між сторонами трудових відносин»,  – сказав Володимир Мирян, начальник відділу нагляду в АПК та СКС   управління Держпраці у Миколаївській області, визначаючи результативність проведення заходу.

Посадові особи  управління Держпраці у Миколаївській області й надалі будуть активно  продовжувати проведення превентивних заходів з підприємцями у напрямку недопущення нещасних випадків та додержання законодавства про працю.  Оскільки, саме профілактична діяльність має високий показник  результативності у досягненні стратегічних завдань щодо економічного розвитку  України.