03 жовтня – День працівників освіти

03 жовтня 2021

Щорічно в першу  неділю жовтня в Україні  відзначається професійне свято працівників освіти – День працівників освіти. Свято встановлено Указом Президента від 11 вересня 1994 року N 513/94.

Варто зазначити, що День учителя почали відзначати в СРСР з 1965 року. Пізніше, в 1994 році, за рекомендацією ЮНЕСКО професійне свято працівників освіти отримало статус міжнародного й почало відзначатися 5 жовтня.

Свято відзначається з великим розпалом, адже праця вчителя дуже важлива і складна. Проте це не тільки професійне свято вчителів. Це свято усіх, хто глибоко шанує працю педагога, вихователя, наставника молодого покоління.

З нагоди свята колектив Управління Держпраці у Миколаївській області вітає всіх, хто навчає, виховує і прищеплює моральні цінності дітям – майбутньому країни.

Низький уклін вам, шановні педагоги, за професіоналізм, витримку, терпіння, любов до обраної справи, самовідданість і багатство душі. Нехай кожен день буде добрим та веселим, цікавим та яскравим, нехай кожен учень радує вас своїми досягненнями, нехай завжди всміхається доля. Міцного здоров’я  та довголіття.