16 жовтня – День працівників целюлозно-паперової промисловості

16 жовтня 2021

Щороку в третю суботу жовтня в Україні відзначається День  працівників целюлозно-паперової промисловості. Свято встановлено згідно з Указом Президента України від 1 жовтня 2008 року  № 885/2008.

Целюлозно-паперова промисловість займає одну з ключових позицій в економіці  країни. Це  галузь промисловості, яка хімічно переробляє деревину (також очерет, солому хлібних рослин та інше) на волокнисту масу, що є сировиною для виготовлення целюлози, паперу, картону, штучного волокна, пластичних мас тощо.

Вироби підприємств  целюлозно-паперової галузі з кожним роком займають все більший сегмент на вітчизняному ринку картонно-паперової продукції та реалізуються у багатьох державах світу. Запорукою розвитку галузі стало практичне застосування останніх досягнень науки та техніки, активне використання новітніх технологій.

З нагоди свята колектив Управління Держпраці у Миколаївській області щиро вітає всіх, хто пов’язав своє життя целюлозно-паперовою промисловістю. Щастя, успіхів вам у всіх починаннях. Нехай робота приносить вам задоволення і впевненість у фінансовій стабільності в кожному дні.