17 вересня – День рятівника

17 вересня 2021

Сьогодні в Україні відзначають День рятівника. Це професійне свято аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадян, які зробили внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

У той же день, коли рятувальники України відзначають своє свято, православна церква вшановує ікону Божої Матері — «Неопалима купина».  Саме вона є покровителькою всіх людей, чия професійна діяльність пов’язана з ризиком і порятунком життів інших людей.

З нагоди свята колектив Управління Держпраці у Миколаївській області щиро вітає рятівників області та висловлює щиру вдячність усім представникам особливо героїчних професій за вірність обов’язку, за постійну готовність якнайшвидше допомогти тим, хто потребує невідкладної допомоги. Нехай на терені мужньої професії вас не залишає лицарський дух людяності та впевненості у своїх силах,  завжди оберігає і надає допомогу образ Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини.